Żarciowozy powracają po zimowej przerwie, otwierając sezon w Piekarach Śląskich
Najbliższy weekend zapowiada się kulinarno na Śląsku. Po długiej, zimowej przerwie, entuzjaści ulicznej gastronomii będą mogli znów cieszyć się specjałami serwowanymi z Żarciowozów. W tym tygodniu pojazdy te skierują swoje kroki do Piekar Śląskich, gdzie przez trzy dni będą oferować mieszkańcom i gościom miasta wyjątkowe dania.
Pod Kopcem Wyzwolenia w Piekarach Śląskich, od piątku do niedzieli, oczekuje nas prawdziwe święto smakoszy. W dniach od 22 do 24 marca, różnorodność kuchni z całego świata będzie na wyciągnięcie ręki. Kilkanaście Żarciowozów zaparkuje na miejscu, gotowych do serwowania swoich przysmaków.
Fani street food’u będą mogli skosztować dań od godziny 15:00 do 21:00 w piątek, od 12:00 do 21:00 w sobotę i od 12:00 do 20:00 w niedzielę. To idealna okazja, by spróbować czegoś nowego i zapoznać się z różnorodnością światowej kuchni bez opuszczania własnego miasta.